Op zondag 16 februari hebben wij Zaya opgehaald vanaf schiphol. Zij kwam met het vliegtuig aan vanuit Moskou. Wij hebben haar ook geadopteerd bij de stichting My Martin net als Munky. Toen Munky ongeveer twee weken bij ons was kregen wij het idee dat hij toch wel een maatje miste. Wij zijn toen gaan rondzoeken op het internet, maar konden er niet één vinden die ons aansprak. Op een middag keek ik weer op de website van MyMartin en stond er niet één die ons aansprak. S’avonds kijkt mijn man nog eens en daar stond Zaya. We waren beide verliefd op haar en hebben haar gelijk gereserveerd. Het werd nog veel mooier toen wij hoorde dat Zaya en Munky elkaar kende en bij dezelfde vrijwilligster was opgegroeid en waren dus eigenlijk ook niet bang of de kennismaking soepel zou verlopen.

Zaya is een heerlijke kat en ook zij voelde zich gelijk thuis en er was gelijk een herkenning met Munky toen wij met haar thuis aan kwamen. Toen wij haar uit de reismand haalde keken wij heel even raar op. Zij had namelijk een korte staart. Niet dat ons het uit maakte, maar het is even vreemd als je het niet verwacht. Een paar dagen later hoorde wij via MyMartin dat Zaya een Kuril Bobtail was en die worden dus geboren zonder een staart.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze fantastische stichting klik dan op onderstaande banner.

My Martin

My Martin heeft ook een eigen facebookpagina

Zaya in Rusland

Zaya in Rusland bij de vrijwilligster

Zaya’s verhaal:

Deze dame heet Zaya (haas)

Zaya is op straat geboren. Zij woonde naast de kerk maar vond daar helaas geen naastenliefde. Niemand wilde haar helpen. Toen onze vrijwilliger op een dag met haar honden wandelede en Zaya zag – in de ijskoude winter zag zij er zeer slecht uit – aarzelde zij geen moment en pakte haar op. Nu heeft Zaya een tijdelijk thuis. Wij zijn op zoek naar een goed definitief thuis voor haar. Deze lieverd heeft een goed karakter, is kalm, rustig en heel lief. Zij ligt graag naast je, ´communiceert´ met je, kijkt tv met je. Bovendien is zij dol op honden en andere katten.

Zaya en Munky

Linksonder ligt Zaya en rechtsboven is Munky.. Deze foto is genomen in Rusland bij de vrijwilligster